|

Rusya Esed'i güçlendiriyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını artırarak Esed rejimini güçlendirdiğini savundu. Hammond: ''Rusya verdiği bu destekle Suriye rejiminin işlediği suçlarla ilgili ahlaki sorumluluğunu da artırıyor" dedi.

Yeni Şafak
17:12 - 25/09/2015 الجمعة
Güncelleme: 14:14 - 25/09/2015 الجمعة
AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını artırarak Esed rejimini güçlendirdiğini savundu.



Le Monde gazetesine konuşan Hammond, Rusya'nın askeri varlığını artırmasının ''Suriye'deki durumu daha da karışık bir hale getirdiği'' görüşünü dile getirerek, Rusya'nın verdiği bu destekle ''Suriye rejiminin işlediği suçlarla ilgili ahlaki sorumluluğunu da artırdığını'' bildirdi.



Hammond, ''Esed gitmeli. O, Suriye'de geleceğin bir parçası olamaz. Geçiş dönemi yönetimi konusunda uzlaşırsak, eğer Esed de bunun bir parçası olursa, belki o zaman bu geçiş döneminin bir aktörü olarak onunla konuşabiliriz'' ifadesini kullandı.



Hammond, dün Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in katıldığı dörtlü toplantıya katılmıştı.



Görüşmeler basına kapalı gerçekleşirken, Fabius Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "New York'taki BM Genel Kurulu'nun birkaç gün öncesinde Suriye'deki durumu ele almak için Paris'teyiz" ifadesini kullanmıştı.



#İngiltere
#Philip Hammond
#Suriye
#Esed
٪d سنوات قبل