|

Rusya: İdlib'e askeri operasyon yapılmayacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib’e askeri operasyon yapılmacağını açıkladı. İdlib’deki durumla ilgili konuşan Şoygu, “İdlib’e askeri operasyon yapılmayacak. Konuya ilişkin detaylar Suriye tarafıyla önümüzdeki saatlerde koordine edilecek.” dedi.

Yeni Şafak
19:59 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:11 - 17/09/2018 Pazartesi
AA
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib’e askeri operasyon yapılmacağını açıkladı.

Şoygu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İdlib’deki durumla ilgili konuşan Şoygu, “İdlib’e askeri operasyon yapılmayacak. Konuya ilişkin detaylar Suriye tarafıyla önümüzdeki saatlerde koordine edilecek.” dedi.

Putin: 15-20 kilometrelik silahsızlanma alanı kurulacak

Putin, Erdoğan ile ikili görüşmesi ve heyetlerarası görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Gerçekleşen görüşmemizde İdlib’deki durumu ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik ve silahlı muhaliflerin hükümet birlikleri ile temas noktasında 15 Ekim 2018 tarihine kadar 15-20 kilometrelik silahsızlanma alanı kurmaya karar verdik. Aynı zamanda Suriye yönetimi ile İdlib’de silahsızlanma alanı kurulması fikrine görüşmeye hazırlanıyoruz.

Genel olarak bu adım Suriye yönetimi tarafından destekleniyor. Yakın zamanda Suriye yönetimi ile ek görüşmeler gerçekleştireceğiz. Anayasa komitesinin oluşturulması çalışmalarına devam edeceğiz. Amacımız komitenin çalışmalarına en yakın zamanda başlanılması."

#İdlib
#Rusya
#Suriye
#Sergey Şoygu
6 yıl önce