|

Rusya ile Gürcistan arasında şiddetli kriz

Gürcistan'ın devam eden muhalefet eylemlerinden dolayı Rusya'yı kışkırtmacılıkla suçlaması iki ülke arasındaki gerginliği tırmandırdı.

İha
00:00 - 10/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 11:07 - 10/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Rusya ile Gürcistan arasında şiddetli kriz
Rusya ile Gürcistan arasında şiddetli kriz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki ilişkilerin şiddetli kriz aşamasına girdiğini açıkladı.

Gürcü yönetimini ülke içi gerginliği Rusya kartını oynayarak atlatmaya çalışmakla suçlayan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Grigoriy Krasin, İnterfax Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Gürcistan'da seçim süreci boyunca da Rusya karşıtı propaganda faaliyetleri aynen devam ettirilirse iki ülke ilişkileri hiçbir zaman telefi edilemeyecek bir yara alacak" dedi.

Gürcü mevkidaşı Nikoloz Vaşakidze ile Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmede Gürcistan'ı sorunlu bölgelerde provake edici davranışlardan kaçınmaya ve komşularını iç ve dış sorunlarına alet etmemeye çağırdıklarını kaydeden Krasin, "Gürcü yönetiminin izlediği politikanın uzun vadede Gürcü halkının çıkarlarına aykırı olduğunu da ifade ettik" şeklinde konuştu.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan bildiride de, "Gürcistan yönetiminin ülke içi sorunlarını Rusya bahanesiyle çözmeye kalkışması, iki ülke arasındaki ilişkilerini şiddetli krize sokmuştur" ifadesi yer aldı.

16 yıl önce