|

Rusya: İsrail'in saldırısı 2 sivil uçağı tehdit etti

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırının doğrudan iki sivil uçağı tehdit ettiğini duyurdu.Bakanlık, İsrail'i, Suriye'ye yönelik hava saldırıları nedeniyle "provokasyonla" suçladı.

Yeni Şafak
14:47 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:28 - 26/12/2018 Çarşamba
Diğer
İsrail, önceki akşam Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu
İsrail, önceki akşam Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırının Şam ve Beyrut'a iniş yapan iki sivil uçağı tehdit ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada rejim güçlerinin İsrail tarafından atılan 16 füzeden 14'ünü etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in dün Şam yakınlarına yaptığı hava saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • İsrail'in, sivil uçakların Beyrut ve Şam'da bulunan havalimanlarına inişi sırasında bölgede saldırı gerçekleştirdiğini belirten Konaşenkov, "İsrail'in F-16 savaş uçaklarıyla dün Lübnan hava sahasından Suriye'ye gerçekleştirdiği provokatif saldırı nedeniyle 2 yolcu uçağı doğrudan tehdit edildi. Bir trajedinin önlenmesi adına yolcu uçaklarının bölgeye inişlerine kısıtlamalar getirildi." ifadesini kullandı.

İsrail gece yarısı vurdu

İsrail'in dün gece Suriye'ye düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın önde gelen bazı isimlerini ve İran'a ait bir silah deposunu hedef aldığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail savaş uçakları Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında, içinde Fecr-5 füzelerinin bulunduğu İran'a ait bir silah deposunu imha etti.Haberlerde, İran'ın bu silah depolarının İsrail'in kuzeyindeki Celil bölgesini tehdit etme ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekildi. Lübnan Hizbullahı'na mensup bazı "önemli şahsiyetlerin" Şam'a ulaştığı belirtilen haberlerde, Hizbullah mensubu bu kişilerin de İsrail hava saldırılarına maruz kaldığı vurgulandı. İsrail makamlarından söz konusu haberleri doğrulayan veya yalanlayan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Esed rejimi: Karşılık verdik

İsrail Ordusu'ndan dün gece yapılan yazılı açıklamada, "Suriye tarafından ateşlenen bir uçaksavar füzesi hava savunma sistemimiz tarafından imha edildi." ifadesi kullanılmıştı. İsrail tarafında herhangi bir hasar veya can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, olaya ilişkin daha fazla detaya yer verilmemişti.

Öte yandan Suriye'ye ait resmi haber ajansı SANA ise, "Hava savunma sistemlerimiz Şam'ın batı kırsalında düşman hedeflere karşılık verdi." açıklamasında bulunmuştu.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

#Rusya
#İsrail
#Suriye
#Şam
5 yıl önce