|

Rusya mücahidlerin borcunu sildi

İha
00:00 - 6/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 6/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Rusya mücahidlerin borcunu sildi
Rusya mücahidlerin borcunu sildi

Rusya Afgan mücahidlerin SSCB'ye olan borçlarını sildi. Rusya, Afganistan'ın Sovyet döneminden kalan borçlarının yüzde 90'ını silen bir anlaşma imzaladı.


Moskova'da düzenlenen bir törenle Afgan meslektaşı Anwar-ul Haq Ahadi ile birlikte anlaşmayı imzalayan Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, 11.13 milyar dolarlık borcun yüzde 90'ının silindiğini bildirdi.


Kudrin, "Rusya, Afganistan hükümetini yeni bir hayat kurması ve siyasi ve ekonomik durumu istikrara kavuşturması konusunda desteklemek istiyor. Rusya, Afganistan hükümetinin ekonomisine yardım etme konusunda aktif bir şekilde yer alacaktır. Bu, iki ülke için de tarihi bir gün" dedi.


Afgan Maliye Bakanı Anwar-ul Haq Ahadi ise yapılan anlaşmanın Afganistan'ın istikrara kavuşmasına yardımcı olacağını belirterek, "Rusya ile daha fazla ekonomik işbirliği yapmak isteriz" diye konuştu.


Çoğunluğu Moskova'nın Afganistan'ı işgal ettiği 1979-89 yılları arasından kalan borçların silinmesi, Afganistan hükümetini desteklemek adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

17 yıl önce