|

Rusya'da yine intihar saldırısı: 12 ölü, 23 yaralı

Cihan
00:00 - 31/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 09:46 - 31/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya'da yine intihar saldırısı: 12 ölü, 23 yaralı
Rusya'da yine intihar saldırısı: 12 ölü, 23 yaralı

Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gün iki metro istasyonuna gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından bugün sabah saatlerinde de Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde de iki intihar eylemi gerçekleşti. Dağıstan'ın Kizlyar kentinde meydana gelen iki ayrı intihar saldırısında kent Emniyet Müdürü Binbaşı Vitali Vedernikov dahil, 12 kişi hayatını kaybetti 23 kişi de yaralandı. İlk saldırı bir araçla, ikinci saldırı da polis üniforması giymiş intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev, her iki olayın intihar saldırısı olduğunu doğruladı.

İSTİHBARAT VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASI YANINDA PATLADI

Rusya Başsavcılık Soruşturma Komisyonu'ndan yapılan açıklamada ölenler arasında polis ve sivil vatandaşlar olduğu ifade ediliyor. İlk patlamada intihar komandosu mayın dolu arabayı kalabalığın bulunduğu yere sürerek eylemi gerçekleştirdi. Soruşturma Komisyonu yetkilisi, "Olay Kizlyar kentinin Moskovskaya sokağında yerel saat ile 08.42'te meydana geldi. Trafik polisi, İçişleri Bakanlığı, FSB ve 1 numaralı okul binalarına doğru hızla ilerleyen bir aracı durdurmaya çalışmış. Durmayan aracın sürücüsü, söz konusu binalara 300 metre mesafede kendini havaya uçurmuş " dedi.


Başsavcılık Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin ilk patlamadan 20 dakika sonra ikinci bir terör saldırısının düzenlendiğini belirtti. Sözcü Markin, "Soruşturma yetkilileri olay yerinde inceleme yaparken, yaklaşık 20 dakika sonra polis elbisesi giymiş bir intihar komandosu olay yerine girerek kendini patlattı. Bu patlama sonucunda da Kizlyar Emniyet Müdürü Vedernikov dahil yedi polis görevlisi hayatını kaybetti." diye konuştu. Olay yerine sevkedilen Rus güvenlik güçleri bölgede inceleme başlattı.


BAKAN: TERÖRİSTLERİN HEDEFİ POLİS, FSB VE OKUL

Olayla ilgili açıklama yapan Rusya İçişleri Bakanı Nurgaliyev, teröristlerin hedefinin Kizlyar kentindeki FSB, İçişleri bakanlığı ve okul binaları olabileceğini de ifade etti. Yaşanan olayların teröristlerin her türlü hedefe yönelebileceğini ifade eden Nurgaliyev, "Ölüm yükünün nereye gitmek istediğini araştırmak lazım. Görevlilerden yaşamsal öneme sahip binaların korunmasında gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum." dedi. Bakan, ölen ve yaralananların ailelerine gereken yardımın yapılması talimatında da bulundu.



14 yıl önce