|

Saakaşvili'den üstü kapalı Rusya mesajı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan'ın satılık olmadığını ve kimsenin bir daha ülkeyi işgal etmeye tenezzül edemeyeceğini söyledi.

Aa
00:00 - 29/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:41 - 29/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Saakaşvili'den üstü kapalı Rusya mesajı
Saakaşvili'den üstü kapalı Rusya mesajı

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, başkanlığını yürüttüğü Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin 1 Ekim'de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde düzenlenen mitinginde gövde gösterisi yaptı.

Tiflis Boris Paiçadze (Dinamo) Stadyumu'nda düzenlenen mitinge, Saakaşvili'nin yanı sıra eşi Sandra Rulovs, Başbakan Vano Merabişvili, Tiflis Valisi Gigi Ugulava, milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin oy pusulasındaki numarası olan '5' rakamının yazılı tişörtleri giymiş ve ellerinde Gürcistan bayraklı yaklaşık 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen mitingde konuşma yapan Saakaşvili, bu mitingin Gürcistan'da şimdiye kadar yapılmış en muhteşem miting olduğunu söyledi.

Gürcistan'a dışarıdan müdahale etmek isteyenlerin olduğunu belirten Saakaşvili, bu planların tutmayacağını ifade etti.

Ülkede yapılacak seçimin yediden yetmişe herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan Saakaşvili konuşmasına şöyle devam etti:

'Gürcistan şimdiye kadar böyle bir seçimle karşı karşıya kalmamıştı. İlerlemek mi istiyorsunuz, geçmişe mi dönmek istiyorsunuz? Bu büyük seçimde yardımınıza ihtiyacım var. Gürcistan tarihinde zaman zaman hainler olmuştur. Fakat bugün onlar daha marjinalleşmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Onlara müsaade edemeyiz. Soruyorum size, günümüzün Gürcistan'ı ile 8 sene öncesinin Gürcistan'ı aynı mı? Biz eksiklerimizi düzelteceğiz fakat geriye dönmeyeceğiz ve provokasyonlara yenik düşmeyeceğiz. Gürcistan satılık değildir ve bundan sonra kimse Gürcistan'ı işgal etmeye tenezzül etmeyecektir. Rusya'nın ülkemizi bölmek için harcadığı paralar halkımızın özgürlük duygusunu yenememiştir'

Mevcut parlamentoda iktidarı elinde bulunduran Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin en önemli rakiplerinden milyarder Bidzina İvanişvili'nin 'Gürcistan Hayali' Koalisyonu ise son mitingini bugün yapacak.

1 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerinde 14 siyasi parti ve 2 koalisyon yarışacak.


12 yıl önce