|

Saatli bombacı ABD'li Faysal mı?

ABD, New York'taki Times meydanına bırakılan bomba yüklü araçla ilgili Faysal Şahzad adlı Pakistan asıllı bir ABD vatandaşını Dubai'ye uçmak üzereyken yakaladığını açıkladı.

New York
00:00 - 5/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 5/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Saatli bombacı  ABD'li Faysal mı?
Saatli bombacı ABD'li Faysal mı?

New York'taki Times meydanına 1 Mayıs'ta bırakılan bomba yüklü aracın sahibi olduğu iddia edilen bir kişi ABD'den Dubai'ye gitmek üzereyken yakalandı. ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Amerikan yetkililerince tutuklanan kişinin adının Faysal Şahzad olduğunu belirtti. Holder, Shahzad'ın, New York'taki Uluslararası John F. Kennedy Havaalanında, uçakla Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gitmek üzereyken tutuklandığını söyledi. New York Times gazetesi ise Şahzad'ın Pakistan asıllı bir ABD vatandaşı olduğunu duyururken Connecticut eyaletinde bulunan evinin görüntülerini yayınladı.

AMACI ABD'LİLERİ ÖLDÜRMEK

Holder, 'Bu soruşturma, işe yarar istihbarat bilgisini bir araya getirme çabalarımızla birlikte devam ediyor. Ancak bu terör eyleminin amacının Amerikalıları öldürmek olduğu açık' diye konuştu. Yetkililerce daha önce yapılan açıklamalarda, 1 Mayısta Times Meydanı'nda bir arazi aracında bulunan patlayıcı ve düzeneklerle ilgili bir kişinin sabaha karşı tutuklandığı belirtilmişti. GeçtiğimizCumartesi günü, New York'ta park halinde bulunan siyah renkli Nissan marka araçtan duman çıkması büyük bir felaketi önlemişti. Araçta arama yapan polis, hidrokarbon-propan tankları ile barut ve zaman ayarlı patlayıcı düzenek ele geçirmişti.

14 yıl önce