|

Said, ABD'ye yardım teklifi yaptı

ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Pakistanlı din adamı ve Cemaat-ul Dava Lideri Muhammed Hafız Said, Sandy kasırgası nedeniyle ABD'ye yardım etmeyi teklif etti.

Aa
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 18:10 - 30/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Said, ABD'ye yardım teklifi yaptı
Said, ABD'ye yardım teklifi yaptı

Yaşadığı kent Lahor'da yazılı açıklama yapan Said, ABD yönetiminin izin vermesi durumda Sandy kasırgasının vurduğu Amerikan halkı için doktor, gıda, ilaç ve diğer yardım malzemesi göndermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kendilerini Hz. Muhammed'in öğretilerinin takipçisi olarak gördüklerini belirten Said, doğal afet mağduru Amerikalılara yardım etmenin İslami bir görev olduğunu vurguladı. 

Cemaat-ul Dava ve yasaklı militan örgüt Leşker-i Tayyibe'nin kurucusu olan Said, 2008 yılında 166 kişinin öldüğü Hindistan'ın Mumbai kentinde iş merkezleri ve otellere düzenlenen kanlı saldırının sorumlusu olduğu gerekçesiyle ABD yönetimi, başına nisan ayında 10 milyon dolar ödül koymuştu.

Said'in başında bulunduğu Cemaat-ul Dava Örgütü 2004'te Endonezya'daki tsunami felaketi, 2005'te Keşmir depremi ve 2010'da Pakistan'daki sel felaketinde büyük yardım kampanyaları yürütmüştü.


12 yıl önce