|

Saldırganın her hareketi bilinçli ve oldukça profesyonel

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısının yankıları sürerken olayı gerçekleştiren teröristin saldırı sırasındaki davranışları, silah seçimi ve kullanmadaki mahareti 'Daha önce askeri eğitim almış profesyonel bir teröristle mi karşı karşıyayız?' sorusunu beraberinde getirdi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, saldırıyı gerçekleştiren teröristin bu gibi olaylarda andrenalin aşırı yüksek olduğuna dikkati çekerek, "Buna rağmen saldırgan canlı cansız ayrımında, silahlı ilerlemede ve atışlarındaki hedef oranında çok iyi. Kaldı ki canlı-cansız ayrımında bile son derece profesyonel bir yaklaşım sergiliyor. Becerikli, soğukkanlı ve kararlı bir terörist portresi ile karşı karşıyayız" dedi.

Sertaç Aksan
12:19 - 15/03/2019 vendredi
Güncelleme: 16:07 - 15/03/2019 vendredi
Yeni Şafak
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Dünya, Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırılarının şokunu yaşıyor. Cuma namazı sonrası Müslümanları hedef alan saldırıda ilk belirlemelere göre 49 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Terörist, saldırı anını canlı olarak yayınlarken, sergilediği tavır, masum insanları öldürürken ortaya koyduğu kararlılık ve silah kullanımı akıllara 'Sıradan bir radikal mi profesyonel bir terörist mi?' sorusunu getirdi.


Omuz üstü ve kalça atışları kusursuz yakın

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, teröristin silah seçimi ve seçtiği silahların kullanımında son derece profesyonel bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Katilin 'beceri-soğukkanlılık-kararlılık' üçgenindeki tüm değerlerinin en üst noktada olduğuna işaret eden Ağar, şunları söyledi:

"Saldırı anına dair görüntülerde bu kararlılığı rahatlıkla görebiliyoruz. Silah seçimi ve kullanımı 'öylesine' bir isim olmadığın gösteriyor.

Hedefinin üzerine ateş ettikten sonra, 'canlı-cansız' ayrımını çok rahat bir şekilde yapabildiğini görüyoruz. Aynı zamanda hedef tespiti, hedefini seçimi ve seçtiği hedefi etkisizleştirme noktasında olukça yetkin bir terörist var karşımızda.


Adrenalin bu seviyedeyken böylesine soğukkanlı olmak çok zor

Bu tür terör saldırılarında adrenalinin en üst seviyede olduğu bilgisini de paylaşan Ağar, "Böylesine yüksek adrenalinde yukarıda saydığımız işleri yapabilmesi kolay değil" dedi.

"Teröristin silahlı yürüyüşü, hareket halinde ateş etme kabiliyeti oldukça üst düzeyde" ifadesini kullanan Ağar, şunları kaydetti:

"Bu yetenekleri nerede kazandığını bilemem ancak son derece profesyonel bir şekilde bu işi yaptığını söyleyebiliriz.

İşin bir diğer önemli noktası da aslında her insanda doğuştan olan 'vicdan'ın bu olayda tamamen devre dışı kalması.


Vicdanı ve aklı devre dışı bırakan bu yaklaşım bize FETÖ'yü ve 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin masum insanların üzerine uçakla, tankla, tüfekle, makinalı silahlarla ölüm yağdırmasını hatırlatıyor."

#Yeni Zelanda
#Saldırı
#Abdullah Ağar
il y a 5 ans