|

Saldırı sonrası güvenlik artırılıyor

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert'ın uğradığı usturalı saldırı sonrası güvenlik konusu gündeme geldi. Güney Kore, ülkedeki diplomatların güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalar başlattı.

Yeni Şafak
13:06 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:11 - 11/03/2015 Çarşamba
AA

ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert'ın geçen hafta Seul'de bir toplantıda konuşma yaparken saldırıya uğramasının ardından Güney Kore, ülkede görev yapan yabancı diplomatların güvenliğini artıracak.


Yonhap ajansının haberinde, yeni yönergeler çerçevesinde polisin ülkedeki diplomatlara talep etmeseler bile güvenlik sağlayacağı bildirildi.


Ulusal Polis Teşkilatı'ndan Komiser Kang Sin-myeong, hükümet yetkilileri ve iktidar partisi üyeleriyle yaptığı toplantıda, emniyet biriminin diplomatik misyon binalarının ve ülkedeki yabancı temsilcilerin korunmasında verilen güvenlik hizmetlerinin kapsamını genişleteceklerini söyledi. Kang, bir güvenlik riskinin belirmesi halinde diplomatlar talep etmese bile güvenlik güçlerinin görevlendirileceğini söyledi.


Güney Koreli milletvekili Ço Won-jin de toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sekiz ülkenin polisten büyükelçileri için eskort hizmeti talebinde bulunduğunu belirtti.


ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert, 5 Mart'ta Kim Ki-jong isimli 55 yaşındaki Güney Korelinin usturalı saldırısına maruz kalmış, yüzünden, çenesinden ve kolundan yaralanmıştı. Yüzüne ve koluna 80 dikiş atıldığı açıklanan Lippert, dün tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti.

#Güney Kore
#Seul Büyükelçisi Mark Lippert
#ABD
9 yıl önce