|

Salih meydan okudu

Yemen’in devrik lideri Ali Abdullah Salih, binlerce askerin, kendisini “hain” ilan eden müttefiki Husilerin peşine düşeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Salih meydan okudu
Salih meydan okudu

Genel Halk Kongresi’nin (GHK) 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önceki gün başkent Sana’da düzenlenen mitingde konuşan Salih, Es-Sebin Meydanı’nda toplanan yüzbinlerce taraftarına seslendi. Salih, cepheleri on binlerce savaşçıyla destekleme çağrısında bulunarak, “Silah ve teçhizatımız mevcut. Biz, cepheleri fiilî ve sözlü olarak desteklemeye hazırız” dedi. Salih’in posterlerini taşıyan taraftarları, “Ruhumuzla, kanımızla, senin yoluna kurban olalım Yemen” sloganları attı.

Salih, GHK’nın cephelere gönüllülerden oluşan savaşçı gençler ve askeri komutanlar gönderdiğini de sözlerine ekledi. Yemen’de darbenin mimarı Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Salih arasında bir süredir karşılıklı sert açıklamalarla gerginlik yaşanıyor. Husilerin silahlı kanadı Halk Komiteleri, önceki gün yaptığı açıklamada, Salih’in Husileri “milis” şeklinde nitelendirerek “kırmızı çizgiyi aştığını” belirtmişti. Bunun bir ihanet olduğu kaydedilen açıklamada, Salih için “devrik” ifadesi kullanılmış, “İçeride ve dışarıdaki düşmanlar ile münafıkların ittifakı hezimetle sonuçlanacaktır.” değerlendirmesinde bulunulmuştu.

#Yemen
#Salih
7 yıl önce