|

Şalit için Erdoğan yardıma hazır

Başbakan'la İstanbul'da görüşen Batı Şeria Tekoa Hahamı Menachem Froman, Erdoğan'ın İsrailli esir asker Gilad Şalit konusunda yardım etmeye hazır olduğunu söyledi

Kudüs
00:00 - 7/06/2010 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 7/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Şalit için Erdoğan  yardıma hazır
Şalit için Erdoğan yardıma hazır

İsrail askerleri Türk vatandaşlarını uluslararası sularda öldürdüğü için özür dilemeyeceğini yinelerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hamas'ın elinde esir tutulan İsrail askeri Gilat Şalit'in serbest bırakılması için yardım etmek istediği ifade edildi.

BARIŞI SADECE TÜRKİYE GETİRİR

Başbakan'la önceki gün İstanbul'da bir görüşme yapan Batı Şeria Tekoa Hahamı Menachem Froman, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada Türkiye'nin bölge barışı içn önemini vurgularken Erdoğan'ın kendisine Şalit'in serbest bırakılması için yardıma hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Kudüs Barış Yapıcıları Girişimi'nden Menachem Frohan ve Şeyh Gassan Manasra, önceki gün Erdoğan ile görüşmüşlerdi. Manasra, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Erdoğan'ın kendilerine barış çabalarını sürdürme sözü verdiğini kaydetmişti. Haham Menachem Froman ise geçmişte, Türkiye'nin İsrail ile Filistin arasında arabulucu olabileceğini vurgulayan birçok açıklama yapmıştı. Froman, İsrail ve Filistin arasında “en doğal arabulucunun Türkiye olduğunu” söylemişti. İsrail-Hamas barışını da sadece Türkiye'nin sağlayabileceğine dikkat çeken Froman, Ortadoğu'da barışı sağlayabilecek kişilerin ise “sadece Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu” dile getirmişti.


14 yıl önce