|

Şam''da savaş kızışıyor

Şam
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:44 - 23/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Şam''da savaş kızışıyor
Şam''da savaş kızışıyor

Suriye''nin dostlarının Katar''ın Doha kentinde muhaliflere silah yardını kararı almasından sonra harekete geçen direnişçiler Şam''da bir çok noktaya zamanlı saldırı düzenledi. Başkentin Rukneddin mahallesindeki bir polis karakolu ile Babu''l Musalla Kriminal Güvenlik şubesine düzenlenen intihar saldırılarında, 5 kişi öldü 9 kişi de yaralandı. İntihar saldırılarının büyük maddi hasara neden olduğunu aktaran Esed yanlısı haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin saldırıların gerçekleştirildiği bölgelerde anayolları trafiğe kapattığını açıkladı. Haber''de eylemleri Nusra Cephesi''nin yaptığı ileri sürürldü.

Al Mayadin gazetesinin bildirdiğine göre Şam''ın güneyinde yer alan Kadam tren istasyonu yakınlarında da havan bombaları patladı. Patlamalar sonucu bir çok kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken herhangi bir sayı verilmedi.

Çatışmaların Şam''ın kuzeyindeki Berzi, Kabun, Cubar, Nabak, Adra, Rankus ve Kara bölgelerinde şehirlerinde yoğunlaştığını aktaran Suriya Al-En''in haberine göre ise hükümet güçleri Dahr-El-Mistah semtini ele geçirerek bölgedeki kışlaya Suriye bayrağını çekti.

''Güç dengesi''

Katar''ın başkenti Doha''da devam eden ''Suriye''nin Dostları'' toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de güçler dengesinin sağlanması amacıyla Suriye muhalefetinin desteklenmesi çağrısında bulundu.


11 yıl önce