|

Santim santim Kudüs işgali

İsrail, Balfour Deklarasyonu ile vadedilen sözde 'Yahudi vatanı' için Filistin'i işgal etmeye devam ediyor. FKÖ Müzakereleri Dairesi'nin hazırladığı rapora göre, sadece kasım ayında Filistinlilere ait 30 ev ve iş yeri yıkıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail'in Doğu Kudüs'te işlediği suçların yer aldığı bir rapor yayımladı
İsrail'in Doğu Kudüs'te işlediği suçların yer aldığı bir rapor yayımladı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Müzakereleri Dairesi, işgalci İsrail'in Doğu Kudüs'te işlediği suçların yer aldığı bir rapor yayımladı. Rapora göre, yalnızca kasım ayında Filistinlilerin ev ve iş yerleri dahil olmak üzere 30 yapı yıkıldı. İsrail, yine aynı ayda 5 Filistinliyi şehit ederken, 120'den fazla kişiyi de yaraladı. Yayımlanan raporun ardından Yürütme Komitesi üyesi Adnan El-Hüseyni ve Kudüs Valisi Adnan Ghaith'i gözaltına alarak ev hapsine mahkum edildi.


KEYFEKEDER UYGULAMA

Filistinlilerin yaşamasının her geçen gün kısıtlandığını söyleyen Kudüs Halk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Sughayer, “İsrail gün geçtikçe hareketlerimizi kısıtlıyor. Ev ve iş yerleri yıkılıyor, insanların kazançları etkileniyor. Evlerine girişlere izin verilmiyor, sınır dışı ediliyor ve böylece İsrailli yerleşimciler buralara yerleştiriliyor. Aynı zamanda trafik polisleri de işgali körüklüyor. Her gün aynı polisler Filistinlilerin araba farlarını kırıp ceza kestiklerini iddia ediyor” dedi.


İŞGALİN DÖRT ADIMI

İsrail’in bu yıl başlattığı 4 büyük yerleşim yeri projesi de artarak sürüyor. Kudüs Teleferiği Projesi’yle, işgal altındaki Filistin’e yasadışı olarak Yahudi nüfusu aktarılması planlanıyor. Güneydeki Gilo yerleşimini kuzeydeki Ramot yerleşimiyle birleştirecek olan hafif Kudüs Demiryolu projesi ise işgali hızlandıracak diğer bir proje. Öte yandan UNESCO’nun Dünya Mirası alanı olan 60. Güzergahın genişletilmesi de gündemde. Doğu İsrail çevre yolu ise, Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin hareketini engelleyecek.

#İsrail
#Filistin
#Kudüs
#İşgal
5 yıl önce