|

Sarah Ferguson rüşvet alırken görüntülendi

Türkiye'de çocuk yuvalarında gizli çekim yaparak yayınlayan York Düşesi Sarah Ferguson, rüşvet alırken gizlice görüntülendi.

Cihan
00:00 - 23/05/2010 Pazar
Güncelleme: 17:17 - 23/05/2010 Pazar
Yeni Şafak
Sarah Ferguson rüşvet alırken görüntülendi
Sarah Ferguson rüşvet alırken görüntülendi

The News of the World gazetesine göre, Sarah Ferguson zengin bir işadamı kılığındaki muhabirin eski eşi Prens Andrew'a ulaşması karlığında 500 bin sterlin rüşvet istedi. Zengin bir işadamı kılığına giren News of the World muhabiri Mazhar Mahmut, basın dünyasında 'sahte şeyh' olarak biliniyor.


Hayatı skandal olaylar ile geçen Ferguson, bu sefer kendi imajını fena halde zedeleyen tuzağa kendisi düştü. Gizli çekilen görüntülerde Sarah Ferguson, eski eşi York Dükü Prens Andrew'a ulaşması karşılığında işadamından 500 bin sterlin rüşvet istiyor. Ferguson, işadamı kılığındaki muhabirin, ilk etapta teklif ettiği 40 bin doları kabul ediyor.


Görüntülerde Sarah Ferguson, yabancı bir işadamı sandığı muhabiri şu açıklamaları yapıyor: "Bu fırsat sana dilediğin her kapıyı açacak. Senin istediğin bu kapıyı açabilirim. Sen bana bak, ben de sana bakayım. Sen verdiğinin on katını kazanacaksın."


Ferguson, işadamı kılığındaki muhabire, paranın HSBC'deki hesabına yatırılmasını talep ediyor. Hayatı skandal olaylarla geçen Ferguson, en son geçtiğimiz yıllarda Türkiye'deki çocuk bakım evlerinde çektiği gizli görüntülerle uzun süre gündemden düşmemişti. Türkiye ise Ferguson'un suç işlediğini belirterek, İngiltere'den yargılanması için Türkiye'ye iade edilmesini talep etmişti.


Prens Andrew ile b1986 yılında evlenen ve 10 yıl sonra boşanan Ferguson, eski eşinden yıllık 15 bin sterlin dolayında bir nafaka alıyor. Ferguson, Kraliçe Elizabet'in özel sekreteri Lord Charteris tarafından 'adi bir insan' olarak damgalanmıştı.


Bu arada Sarah Ferguson'u oldukça zor durumda bırakan gizli görüntüler hakkında Kraliyet Ailesi'nden bir açıklama henüz yapılmadı.








14 yıl önce