|

Sarkisyan, Türkiye'ye geliyor

İha
00:00 - 22/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:27 - 22/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Sarkisyan, Türkiye'ye geliyor
Sarkisyan, Türkiye'ye geliyor

Ermenistan Spor ve Gençlik Çalışmaları Bakanı Armen Grigoryan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Dünya Kupası elemeleri kapsamında gelecek yıl oynanacak Türkiye - Ermenistan maçı için Türkiye'ye geleceğini söyledi.



Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen Ermenistan Spor ve Gençlik Çalışmaları Bakanı Armen Grigoryan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti.



Başkan Sarıgül ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vazken Barın tarafından ilgiyle karşılanan Grigoryan'a, Taksim Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıyan ve Şişli Spor Kulübü Başkanı Gazaros Unan eşlik etti. Geçtiğimiz aylarda Erivan'da oynanan Türkiye - Ermenistan maçının konu edildiği görüşemde, Sarıgül, maç sırasında Cumhurbaşkanı Abdulla Gül ve Türkiye'ye gösterilen konukseverlik için teşekkür etti. Bu konukseverliğin Türkiye ve kendisi tarafından takdirle karşılandığını belirten Sarıgül, "İstanbul'da oynanacak Ermenistan maçında biz de sizleri en üst düzeyde ağırlayacağız" dedi.




Belediye başkan yardımcılarından birinin Ermeni asıllı olduğunu ve Türkiye'nin ilk ve tek Ermeni asıllı belediye başkan yardımcısının Şişli'de görev yaptığını söyleyen Sarıgül, "İstanbul'daki Ermeni cemaatinin büyük bir bölümü Şişli'deikamet etmektedir. Bizler de belediye olarak onların sorunları ile yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.



Ermenistan Spor ve Gençlik Bakanı Armen Grigoryan ise, "Burada cemaatimizin temsilcileri ile görüştüm. Onların, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Ermeni cemaatine çok ciddi destek olduğunu söylemesi üzerine çok mutlu oldum. Buraya geldiğim ik gün bir Türk gazeteci, "Niye İstanbul'a geldiniz, ziyaretinizin amacı ne?" diye sordu. Ben de, 'spor barıştır, spor birleştiricidir' cevabını verdim. Çin'de bu yıl yapılan Pekin Olimpiyatları'nda aynı salonda Ermenistan ve Türkiye vatandaşları yan yanaoturup sporculara tezahürat ediyordu. Bu spor duygularının çok güzel örneği. Diğer ülkelere uçakla giderken Türkiye'ye otobüs ya da otomobille rahat bir şekilde gelebiliyoruz. Yan yana komşuyuz. Birlikte spor çalışmaları yapabiliriz. Ben aynı zamanda gençlik işlerinden sorumluyum. Erivan'da yapılan gençlik toplantısında Türkiye'den gelen gençler de vardı. Çok mutlu oldum. Her şeye rağmen aramızda iyi ilişkiler ve ziyaretler var" diye konuştu. Erivan'a döndüğünde merkezi semtin belediye başkanına Sarıgül'denbahsedeceğini ve örnek göstereceğini söyleyen Ermeni bakan, Şişli'de yapılan çalışmaları çok beğendiğini söyledi. Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan Cumhurbaşkanı'nı milli takımlar arasında 2009'da Türkiye'de oynanacak rövanş maçına davet ettiğini ve bu maça Sarkisyan'ın katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Grigoryan, "Evet, bildiğim kadarıyla Türkiye'den davet geldi. Sayın cumhurbaşkanı maçı izlemek için Türkiye'ye gelecektir" yanıtını verdi.

15 yıl önce