|

Sarrazin aşağıladığı ırkı görmeye geldi

Almanya'da Müslüman göçmenlere yönelik ırkçı açıklamaları ile gündeme gelen Thilo Sarrazin'in haftasonu İstanbul'da bulunduğu ortaya çıktı.

Aa
00:00 - 21/09/2010 Salı
Güncelleme: 16:33 - 21/09/2010 Salı
Yeni Şafak
Sarrazin aşağıladığı ırkı görmeye geldi
Sarrazin aşağıladığı ırkı görmeye geldi

Almanya'da yaşayan Müslüman göçmenleri, yazdığı "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı kitabında eleştiren ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Thilo Sarrazin'in, haftosununda İstanbul'da bir işadamları forumuna katıldı.

Bild gazetesi, Sarrazin'in katıldığı, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den işadamlarının Avrupa'daki mali politikalar üzerine konuştuğu toplantının uzun zaman önce planlandığını yazdı.

Gazetenin, "Türkiye nasıldı?" sorusuna karşılık Sarrazin, "Mükemmel, güneşliydi" yanıtını verdi toplantının yarısında Avrupa'daki mali politikalar üzerine, diğer yarısında da kitabı hakkında konuşulduğunu ifade etti.

Habere göre Sarrazin, Türkiye'yi ilk kez 1978 yılında ziyaret ettiğini belirterek, "Türkiye o zamanlar istikrarsız, iç savaş benzeri bir durumun hüküm sürdüğü bir ülkeydi. Bugünkü durum ile mukayese edilemez" ifadesini kullandı. Sarrazin ayrıca tatil için 1998 yılında Antalya'ya geldiğini kaydetti.

Türkiye'de "dini giysiler" giyen insanların sayısının arttığını düşündüğünü ancak bunun yüzeysel bir izlenim olduğunu, iki gün içinde tam bir değerlendirme yapmanın mümkün olamayacağını kaydeden Sarrazin, "Berlin'de haftasonunu bir otelde geçirdiğiniz ve Müzeler Adasını gezdiğiniz zaman da Neukölln'deki (yabancıların yoğun olarak yaşadığı bir ilçe) durum hakkında fikir edinemezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'da Ayasofya'yı gezdiğini ve 6. yüzyılda yapılan bu yapının halen ayakta durmasının gerçekten de etkileyici olduğunu belirten Sarrazin, eşinin de Türkiye'den seramik kase, hurma, incir ve helva getirdiğini kaydetti.

14 yıl önce