|

Savunma Bakanı Kammenos istifa etti: Çipras güvenoyu isteyecek

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Makedonya ile yaşanan isim değişikliği krizi nedeniyle istifa etti. Başbakan Çipras, meclisten güvenoyu isteyeceğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:22 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 16:34 - 13/01/2019 Pazar
Diğer
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras

Yunanistan Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi Başkanı Panos Kammenos istifa ettiğini ve koalisyon hükümetinden ayrılacaklarını açıkladı.

Kammenos, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından Başbakanlık binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

  • Yaklaşık 4 yıldır 'milli birlik hükümetinde' yer alarak ülkeyi memorandumlardan çıkardıklarını ifade eden Kammenos, "Makedonya'nın ismi konusunda bu iş birliğinin devam edemeyeceğini Başbakan'a söyledim. Hükümette kalamayız" dedi. Kammenos, Başbakana iş birliği için teşekkür ettiğini belirterek "Bağımsız Yunanlar hükümetten ayrılıyor" ifadesini kullandı.

Çipras başkanlığındaki SYRIZA'nın 300 sandalyeli parlamentoda 145 milletvekili bulunuyor. ANEL Partisi'nin ise 7 sandalyesi var.

GÖREVİ GENELKURMAY BAŞKANI YÜRÜTECEK

Öte yandan istifa kararının ardından açıklama yapan Çipras, güvenoyu isteyeceğini duyurdu. Çipras, Kammenos'un koltuğuna da Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis'in oturacağını açıkladı.

KAMMENOS: 'HAYIR' DİYECEĞİZ

Kammenos da yaptığı ikinci bir açıklamada güvenoyu oylamasında 'hayır' diyeceklerini söyledi ve "Aksi yönde oy veren olursa partiden ihraç edilecek" uyarısı yaptı.

#Yunanistan
#Çipras
5 yıl önce
default-profile-img