|

Schulz: AB Türkiye ile anlaşacak

Bugün gerçekleşecek zirve öncesinde konuşan (AP) Başkanı Martin Schulz, "Sığınmacı krizi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 01:00 - 18/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi. Schulz, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında bugün yapılacak zirve öncesi açıklamalarda bulundu. Türkiye ile sığınmacıların yeniden yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamaları halinde sayının artacağını belirten Schulz “Yunanistan yoluyla Avrupa'ya giren sığınmacı akınını durdurmak amacıyla Türkiye ile anlaşmaya varacağız. Türkiye bizimle konuşuyor, bazı ülkeler konuşmuyor bile” dedi.



ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN


Schulz, varılacak bir anlaşmanın istenildiği şekilde uygulanması halinde kaçakçıları ortadan kaldıracağını ifade etti. Üye ülkelerin sığınmacıların dağıtımı konusunda rol almadığını ve Türkiye ile iş birliği yapmadığına işaret eden Schulz “ Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu olmak zorundadır” diye konuştu.


#Avrupa Parlamentosu
#Avrupa Birliği
#Martin Schulz
8 yıl önce