|

Selam, barış sizinle olsun

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki El-Nur ve Linwood camilerine ırkçı terörist Brenton Tarrant tarafıdnan düzenlenen terör saldırasında şehit olan 50 kişinin anısına Ulusal Anma Töreni düzenlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:34 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ulusal Anma Töreni’nde 50 şehidin ismi tek tek okundu.
Ulusal Anma Töreni’nde 50 şehidin ismi tek tek okundu.

Christchurch’teki Hagley Park’ta düzenlenen törende konuşan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’in konuşması ayakta alkışlandı. Konuşmasına Yeni Zelanda’nın yerli halkı Maori dilinde başlayan Başbakan Ardern, “Dünya aşırılıkların aşırılık getirdiği döngü içinde sıkıştı, bunun bitmesi lazım’’ ifadelerini kulandı.

Terör mağdurlarının acılarını hafifletecek kelime bulmakta güçlük çektiğini ancak her gittikleri yerde terör mağdurlarının kendilerini büyük bir olgunluk içinde “Esselamü aleyküm’’ diyerek karşıladıklarını hatırlatan Ardern, bu selamın önemine dikkati çekti.

Ardern, “Buraya geldim ve basit bir selamlama ile karşılandım. Esselamü aleyküm; barış sizinle olsun” ifadelerini kullandı. Terör saldırısının ilk şehidi Davud Nabi’nin de son sözleri “Selam kardeşim”di.


25 BİN KİŞİ KATILDI

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre törene ayrıca, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, sanatçılar Yusuf İslam, Marlon Williams, Holly Smith ve Teeks’in yanı sıra 59 ülkeden temsilciler katıldı.

Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı anma töreninde, Al Nur ve Linwood camilerinde şehit olan isimlerinin tek tek okunması sırasında duygusal anların yaşandığı belirtildi. Sanatçılar Yusuf İslam, Marlon Williams, Holly Smith ve Teeks terör kurbanları için parçalar seslendirdi. 15 Mart Cuma günü yapılan ırkçı terör saldırısında aralarında Pakistan, Bangladeş, Endonezya ve Mısır vatandaşlarının da olduğu 50 kişi şehit düşmüştü.

#Yeni Zelanda
#Yusuf İslam
#Marlon Williams
5 yıl önce