|

Sessiz çığlığımız duvarları yıksın istiyoruz

Esed rejiminin hapishanelerinde her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için 6 Mart'ta yola çıkacak "Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu"na, Güney Afrika'dan Malezya'ya, Şili'den Etiyopya'ya birçok ülkeden 450'nin üzerinde sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:18 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İHAK Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez
İHAK Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez, “Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu” projesiyle ilgili Suriye savaşının başladığı günden bu yana çocuklara ve kadınlara yönelik savaş suçlarının arttığını anlattı.

VİCDAN KONVOYUNA 450 STK’DAN DESTEK

Sönmez, ilk yıllarda kadına yönelik saldırıları görüp bu savaşta kadının silah olarak kullanılacağını dünyaya duyurmak için basın toplantısı düzenlediklerini, tedbir alınması için çağrıda bulunduklarını ve gelinen noktada maalesef haklı çıktıklarını söyledi. Sönmez, “Biz 8 Mart günü çok büyük bir çığlık atmak istiyoruz. Çok sessizce atacağız bu çığlığı ama büyük bir çığlık olsun ve o kadar yüksek sesle, etkili olsun ki... Bu sessiz çığlık o duvarları yıksın ve biz o kadınları özgürleştirelim istiyoruz. Onun için adı Vicdan Konvoyu. Çünkü hiçbir vicdan böyle bir şeye sessiz kalamaz, kalmamalı. Kalırsak insanlığımızı kaybederiz” dedi. “Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu”na, Güney Afrika’dan Malezya’ya, Şili’den Etiyopya’ya birçok ülkeden 450’nin üzerinde sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

#İHAK
#Gülden Sönmez
#Suriye
6 yıl önce