|

Şeytan çıkarmak için yakıp öldürdüler

Nikaragua’da Vilma Trujillo isimli iki çocuk annesi kadın için düzenlenen şeytan çıkarma ayininde genç kadın ateşte yanarak feci şekilde can verdi. Ülkede büyük yankı uyandıran olayın ardından İnsan Hakları dernekleri ise bunun kadın düşmanlığı ve fanatizmin korkunç bir örneği olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
11:31 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:37 - 1/03/2017 Çarşamba
Diğer
25 yaşındaki kadın içine şeytan kaçtığı iddiasıyla düzenlenen ayinde ateşin üzerine düştü.
25 yaşındaki kadın içine şeytan kaçtığı iddiasıyla düzenlenen ayinde ateşin üzerine düştü.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua'da 25 yaşındaki kadın içine şeytan kaçtığı iddiasıyla düzenlenen ayinde ateşin üzerine düştü. Genç kadın vücudundaki ciddi yanıklara dayanamadı ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



Aile üyeleri tarafından verilen bilgiye göre Vilma aralarında kilisenin önde gelenlerinin de olduğu kişiler tarafından katledildi. Düzenlenen ayinde genç kadın yakılmak istendi. İçine şeytan kaçtığını söyleyen kişiler genç kadını ateşin üzerinde tutarak şeytanı çıkaracaklarını iddia etti. Ancak Vilma Trujillo ateşin üzerinde tutulurken aniden düştü.



25 yaşındaki genç kadın olaydan saatler sonra yanıklar içinde yakınları tarafından bulundu. Acilen hastaneye kaldırılan kadın 1 hafta sonra hayatını kyabetti.



Olayla ilgili Juan Rocha isimli bir adam ve bir kaç kişi daha tutuklandı. Kadını kocası Reynaldo Peralta Rodriguez “Onlar karımı öldürdü. İki küçük çocuğumuz var. Ben şimdi onlara ne söyleyeceğim” dedi.



Ülkede büyük yankı uyandıran olayın ardından İnsan Hakları dernekleri ise bunun kadın düşmanlığı ve fanatizmin korkunç bir örneği olduğunu belirtti.





#Vilma Trujillo
#Şeytan çıkarma ayini
7 yıl önce