|

Sığınmacı akınını böyle nitelendirdi: Organize istila

Mülteci akınını “organize istila” olarak niteleyen Çek Cumhurbaşkanı “Bu kendiliğinden gelişen bir akın değil” dedi. Mültecilere destek protestolarını da eleştiren Irkçı Cumhurbaşkanı Zeman, “Burası bizim ülkemiz, herkesin değil” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:35 - 28/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sığınmacı dalgasının Çek dış politikasının üzerinde “kara bir leke” olduğunu savunan Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, sığınmacı akınını “organize istila” olarak nitelendirdi. Kendisini kasabaya giren Truva atlarına karşı uyaran kötülük habercisi gibi hissettiğini belirten Zeman, “Ben, organize bir istila ile karşı karşıya olduğumuz olgusuna ikna oldum. Bu kendiliğinden gelişen bir sığınmacı akını değil” ifadelerini kullandı.



ÜLKE HERKESİN OLAMAZ

Prag'da 17 Kasım'da sığınmacıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen eylemi ve “Mülteciler hoş geldiniz” pankartlarını eleştiren Zeman, “Çek Cumhuriyeti bizim ülkemizdir. O, herkesin değil” ifadesini kullandı. Başbakan Bohuslav Sobotka, Cumhurbaşkanı Zeman'ın sığınmacılarla ilgili sözlerine tepki göstererek, “Sığınmacı krizi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı hep


ön yargıları korudu” ifadelerine yer verdi.



Mücevherli protesto

Danimarkalı yazar Christian Mork, Danimarka hükümetinin sığınmacıların değerli eşyalarına el koymak istemesini kınayarak; Danimarka Yabancılar ve Entegrasyon Bakanı İnger Stojberg'e, içinde bir zamanlar göçmen olan büyükannesine ait bir yüzüğün olduğu protesto mektubu gönderdi.







#sığınmacı
#istila
#çek cumhurbaşkanı
8 yıl önce