|

Sığınmacılar için hava koridoru teklifi

Avrupa ülkelerini Balkanlar'ı ihmal ettikleri ve sığınmacı kriziyle birkilte hatırladıklarını belirten Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov sığınmacılar için hava koridoru önerisinde bulundu. Ivanov, “Yunanistan'ı sığınmacılardan Balkanlar üzerinden değil bir an önce kurulacak hava koridoruyla kurtarmaya ihtiyaç var” dedi.

Yeni Şafak
11:52 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:13 - 5/03/2016 Cumartesi
AA

Sığınmacı krizinde, Yunanistan ile sınırını kapatarak, sığınmacıların geçişine izin vermeyen Makedonya'nın Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerini Balkanlar'ı ihmal ettikleri ve sığınmacı krizi ortaya çıkınca hatırladıkları gerekçesiyle eleştirdi.



Sorunun, Avrupa ülkeleri arasında egemenlik sorunlarını da beraberinde getirdiği dile getiren Ivanov, sınırlarına dayanan binlerce göçmen için “Yunanistan'ı sığınmacılardan Balkanlar üzerinden değil bir an önce kurulacak hava koridoruyla kurtarmaya ihtiyaç var" dedi.



AB'nin güvenliğinin Makedonya'nın da güvenliği olduğunu vurgulayan Ivanov, Avrupa'nın Makedonya ve Yunanistan'a yardım etmesi gerektiğini söyledi ve “Avrupa'da bugün Soğuk Savaş'takinden çok duvar var. Göçmen krizi bitecek ama komşular komşu kalmaya devam edecek. Ortak gelecek yaratmalıyız" diye konuştu.

#Makedonya
#AB
#sığınmacı krizi
8 yıl önce