|

Sığınmacılar açlık grevinde

Akdeniz'de kurtarıldıktan sonra İtalya'nın Sicilya adasındaki Diciotti limanına getirilen 190 kadar mülteci, tutuldukları gemiden inmelerine izin verilmemesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı.

Haber Merkezi
04:00 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Matteo Salvini
Matteo Salvini

İtalyan hükümeti, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri göçmenleri paylaşmayı kabul etmediği sürece gemideki mültecilerin İtalya'ya girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu. İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio'nun, mülteciler için Avrupa çapında çözüm bulunması, aksi takdirde İtalya'nın AB bütçesine yıllık 20 milyar avroluk katkısını keseceğine yönelik tehdidine ise Brüksel'den sert tepki geldi. AB Komisyon Sözcüsü Alexander Winterstein, "AB bir kurallar topluluğudur ve kurallar temelinde işler, tehditlerle değil" ifadelerini kullandı.

SALVİNİ UMURSAMADI

Hükümet ortaklarından sağcı Lig Partisi'nin lideri ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ise skandal bir açıklamaya imza attı. Salvini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Diciotti'deki göçmenler açlık grevi mi yapıyor? İstediklerini yapsınlar, ben fikrimi değiştirmiyorum. İtalya'da 5 milyon kişi mutlak fakirlik içinde yaşıyor, her gün açlık grevi yapıyorlar. Benim için önce İtalyanlar geliyor" dedi.

#İtalya
#Mülteci
6 yıl önce