|

Silahın leydileri

Dünyanın en büyük 3 silah şirketi kadınlara emanet. Amerikan devleri Lockheed Martin'in başkanı Marillyn Hewson, General Dynamics'in CEO'su Phebe Novakovic, 30 yıl çalıştıkları şirketlerinde aynı gün liderlik koltuğuna oturdular. İngiliz savunma sanayinin bir numarası BAE Systems'in CEO'su ise Linda Hudson oldu.

Dış Haberler
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:27 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Silahın leydileri
Silahın leydileri

Dünyanın üç büyük savunma şirketi bu kadınlara emanet: Amerikan savunma devi Lockheed Martin'in başkanı Marillyn Hewson ile yine ABD merkezli General Dynamics'in CEO'su Phebe Novakovic, İngiliz savunma sanayisinin bir numaralı ismi BAE Systems'in CEO'su Linda Hudson. Savunma sanayiinde artan bütçe kesintileri söz konusu firmaları zora sokarken, yıllardır erkeklerin egemen olduğu bu şirketlerde son dönemde yaşanan dönüşümün kadın eliyle yapılmasına özen gösteriliyor. BAE Systems'in ABD merkezinde en tepedeki isim olan Hudson bu göreve gelmesinin yer aldıkları sektöre damgalarını vurmak için kendilerine tanınan bir şans olduğunu düşünüyor.

YÜZDE 50 FAZLA KAZANIYORLAR

General Dynamics'in başındaki Novakovic ise, CIA için çalıştığı 1997-2001 yılları arasında Savunma Bakanlığı'nda bir numaralı yardımcıydı. Lockheed Martin'in başkanı Hewson da bu firmada 30 yıla aşkın verdiği hizmetin ardından liderlik koltuğuna oturdu. California merkezli araştırma şirketi Equilar'a göre, bu sektördeki kadın yöneticiler, erkeklere kıyasla yaklaşık yüzde 50 oranında daha iyi para kazanıyor.


11 yıl önce