|

Sırbistan Meclisi başkanını seçti

Sırbistan'da 24 Nisan'da yapılan seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki "Sırbistan Kazanıyor" ittifakının adayı Maja Gojkovic yeniden meclis başkanlığına seçildi.

Yeni Şafak
23:57 - 6/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:59 - 6/06/2016 Pazartesi
AA

Sırbistan Meclisi'nde yapılan ve Gojkovic'in tek aday olduğu başkanlık seçiminde, 233 milletvekili oy kullandı. 159 milletvekili Gojkovic için "evet" oyu kullanırken, 73 milletvekili "hayır" oyu kullandı. Bir milletvekili de çekimser kaldı.



Oylamanın ardından, 2014 yılından itibaren meclis başkanlığı görevini sürdüren Gojkovic oyçokluğuyla yeniden başkanlığa seçildi.



Seçimin ardından konuşma yapan Gojkovic, tüm milletvekillerine eşit mesafede bir başkan olacağını belirterek, başta "Sırbistan Kazanıyor" ittifakı olmak üzere kendisini destekleyen tüm milletvekillerine teşekkür etti.



Milletvekillerinin güvenini boşa çıkarmayacağını kaydeden Gojkovic, meclisin resmini karşılıklı saygı ve toleransla tüm milletvekillerinin birlikte oluşturduğunu söyledi.



Sırbistan'da 24 Nisan'da yapılan erken genel seçimin ardından, meclis ilk kez geçen cuma günü toplanmış, milletvekilleri yemin ederek görevlerine resmen başlamıştı. Bugünkü oturumda meclis başkanının da seçilmesiyle yeni hükümetin kurulması için tüm koşullar sağlanmış oldu.



Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, hükümeti kurma görevini SNS Genel Başkanı Aleksandar Vucic'e vermişti.


#Sırbistan
#Maja Gojkovic
8 yıl önce