|

Sırp yetkililerden Türklere yardım çağrısı

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, başkent Belgrad'da 25 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasında, Luka Yovanoviç'i öldürdüğü şüphesiyle aranan Marko Miliçev'in Türkiye'de olduğunu ileri sürdü. Stefanoviç, Türk yetkililerle işbirliği yapmayı umduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 18/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 18/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sırp yetkililerden Türklere yardım çağrısı
Sırp yetkililerden Türklere yardım çağrısı

Stefanoviç, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, 25 Temmuz'da meydana gelen ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği trafik kazasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yovanoviç'e çarptıktan sonra olay yerinden kaçan araçta bulunan Ratomir Ratisavlyeviç'in de ikinci dereceden şüpheli olduğunu belirten Stefanoviç, aynı zamanda Marko Miliçev'e yardım ettikleri şüphesiyle altı kişinin de gözaltında tutulduğunu ifade etti.

Stefanoviç, kazayla ilgili ellerinde farklı noktalardan yaklaşık 96 saatlik görüntü bulunduğunu ve bu görüntülerden dolayı polisin Yovanoviç'e çarpan aracın sürücüsünün daha önce de birçok farklı suçtan hapis cezası almış Marko Miliçev olduğunu doğruladığını savundu.

Şüpheli Miliçev'in pasaportu ile son olarak Türkiye'ye giriş yaptığını öne süren Stefanoviç, 'Türk yetkililerle bu konuda işbirliği içinde olacağımızı umuyorum. Miliçev hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra, söz konusu şahsın tutuklanıp, Sırbistan'a iade edilmesini bekliyoruz' ifadesini kullandı.

Stefanoviç, daha önce Markoviç soyadını kullanan Marko Miliçev'in 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan Almanya'da 14 ay hapse mahkum edildiğini ve 2011 yılında hapisten çıktığını da sözlerine ekledi.

Branko Köprüsü'ndeki kaza

Belgrad'da Branko Köprüsü'nde meydana gelen trafik kazasının ardından, kazada hayatını kaybeden Yovanoviç'in babası kazanın meydana geldiği köprüde günlerce eylem yapmış, oğlunun ölümüne neden olan suçluların bulunması için çağrıda bulunmuştu.

10 yıl önce