|

Siyahi isyan

ABD’nin birçok kentinde polisin sivil siyahilere yönelik şiddetini protesto eden eylemlere yine polis şiddeti damga vurdu. Washington ve New York’ta “Siyahi hayatlar önemlidir” sloganı atan onlarca kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:12 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD'nin başkenti Washington'a başlatılan polis şiddetini protesto yürüyüşünden bir gün sonra ülkenin birçok kentinde eylem düzenlendi. New York'un Union Meydanı'nda yaklaşık 400 protestocu Broadway'e ardından da polis merkezi NYPD'ye yürüdü. Brooklyn Köprüsü'nde düzenlenen yürüyüşte ise “Polis şiddetine son” ve “Siyahi hayatlar önemlidir” sloganları atan eylemciler polis engeline takıldı ve onlarcası gözaltına alındı.



OBAMA KAFANIZI KARIŞTIRMASIN


New York'ta 34 kişi gözaltına alınırken Los Angeles'ta 100 kişilik gruptan tren yollarını kapatan 15 kişi gözaltına alındı. Wisconsin'de de çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu protestocular trafiği engelledi. Siyahi bilim adamı Dr. Cornel West, ABD Başkanı Barack Obama'yı kastederek, “Bazı önemli pozisyonlarda bulunan siyahi yüzlerin olmasından dolayı kafanız karışmasın” sözleriyle eylemcilere destek verdi.

#Washington
#abd protesto
#Los Angeles
9 yıl önce