|

Slovakya'ya Patriot hava savunma sistemi yerleştiriliyor

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Almanya ve Hollanda'ya ait Patriot hava savunma sistemlerinin Slovakya'ya naklinin devam ettiğini açıkladı.

22:01 - 20/03/2022 Pazar
Güncelleme: 22:04 - 20/03/2022 Pazar
AA
​Slovakya'ya Patriot hava savunma sistemi yerleştiriliyor
​Slovakya'ya Patriot hava savunma sistemi yerleştiriliyor

Bakan Nad, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi amacıyla Almanya ve Hollanda'nın sağladığı Patriot hava savunma sistemlerinin geçici olarak Slovakya'ya gönderildiğini belirtti.

2 BİN 100 NATO ASKERİ GÖREV YAPACAK

Hava savunma sisteminin Sliac kentindeki hava üssünde konuşlandırılacağını kaydeden Nad, bu kapsamda ülkede 2 bin 100 NATO askerinin görev yapacağını vurguladı.

Nad, Patriot hava savunma sisteminin ülkenin halihazırda sahip olduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin yerini almayacağını, sadece ülkenin hava sahasının korumasını güçlendireceğini kaydetti.

"S-300'LERİ UKRAYNA'YA VERMEYE HAZIRIZ"

S-300'lerin yaşı, teknik durumu ve yetenekleri nedeniyle değiştirilmesinin planlandığını da belirten Nad, ülkesine başka bir hava savunma sistemi verilmesi halinde halihazırda sahip olduğu S-300'leri Ukrayna'ya vermeye hazır olduğunu aktardı.

#Rusya
#Slovakta
#Patriot
#Ukrayna
2 yıl önce