|

Sokak ortasında infaz

Kudüs'te meydana gelen bıçaklı ve silahlı iki saldırıda 3 İsrailli öldürülürken, saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülen bir Filistinli de infaz edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İsrail acil yardım servisi basın sözcüsü Yonatan Yagodousky, Kudüs'te bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 2 İsraillinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söyledi. Yagodousky, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiden birinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü, diğerinin ise yaralandığını belirtti. Kudüs'te düzenlenen ikinci saldırıda ise bir sürücünün aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra aracından inerek çevredekileri bıçaklamaya başladığını kaydeden Yagobousky, "Bu ikinci saldırıda bir İsrailli öldü. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs polis tarafından vurularak yakalandı" ifadesini kullandı. Öte yandan Batı Şeria'da göstericilerin üzerine ateş açan İsrail askerleri 1 Filistinli'yi öldürdü. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bu son olaylarla 30'a yükseldi.







Yaşlı Filistinliden tarihi ders






65 yaşındaki Ziyad Ebu Halil, El Halil kentinde Filistinlilere müdahale eden İsrail askerlerine unutulmayacak bir ders verdi. Silahlı askerlerin karşısına cesurca çıkan yaşlı Filistinli, "Silahlarınızı nasıl olur da çocuklara ateşlersiniz? Askerlerinizi buradan çekin. Silahlarınızı ateşlemeyin. Eğer onlar ölürse siz de ölürsünüz. Silahlarınızı çocuklara doğrultmayın, dikkat edin! Kendinizden utanmalısınız" dedi.




#İsrail
#Kudüs
#Yonatan Yagodousky
9 yıl önce