|

Somali’de bomba yüklü araçla saldırı: En az 100 kişi yaşamını yitirdi

Somali'de bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Patlamada iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Yılmaz, yaralıların birçoğunun Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi. Sağlık Bakanı Koca, "UMKE ve cerrahi ekipten oluşan 20 personelimizi Mogadişu’ya gönderiyoruz" açıklamasında bulundu.

13:05 - 28/12/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 28/12/2019 Cumartesi
AA
Gümrük merkezinin yakınlarında bombalı araçla saldırı gerçekleşti.
Gümrük merkezinin yakınlarında bombalı araçla saldırı gerçekleşti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.

  • Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentte gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi.

20 personel Mogadişu'ya gidiyor

Sağlık Bakanı Koca, "UMKE ve cerrahi ekipten oluşan 20 personelimizi Mogadişu’ya gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Yaralılar Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne kaldırıldı

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Yılmaz, yaralıların birçoğunun Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.

Somali Hükümet Sözcüsü İsmail Muhtar da Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

#Somali
#Mogadişu
#Saldırı
4 yıl önce