|

Somali'de havan toplu saldırı: 7 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 3 mahallesinde sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen havan toplu saldırıda en 7 kişinin öldüğü, birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Aa
00:00 - 2/02/2007 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 2/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
Somali'de havan toplu saldırı: 7 ölü
Somali'de havan toplu saldırı: 7 ölü

Mahalle sakinleri, Bereket'te biri kadın 2'si çocuk 4 kişinin öldüğünü, Sisi mahallesinde de 3 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.


Görgü tanıkları, saldırıların, kendilerini "Somali'deki İslam Direniş Güçleri" olarak tanıtan bir grup tarafından düzenlendiğini ve Mogadişu'nun güneyinde bulunan Etiyopya birliklerinin üssünü hedef aldığını söyledi. Aynı kaynaklar, çok sayıda yaralının hastanelere götürüldüğünü de kaydetti.


Etiyopya birlikleri, Somali hükümet güçlerine başkentte destek veriyor. Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Jelle de, saldırıları kınadığını belirttiği açıklamasında, hükümetin başkentte güvenliği birkaç hafta içinde yeniden tesis edeceğini söyledi.


Somali'nin bir bölümünün kontrolünü ele geçiren aşırı dinciler, aralık sonu ve ocak başında Etiyopya birlikleri desteğindeki hükümet güçleri tarafından bozguna uğratılmıştı. O zamandan beri direnişçiler, bir gerilla savaşı sürdürüyor ve hükümet ile Etiyopya birliklerine karşı saldırılar düzenliyor.

17 yıl önce