|

Son Patrik mi

CNN televizyonu, Fener Rum Patrikhanesi'nin geleceğine dair bir belgesel yayınlayarak Rum Ortodoksların sayısının giderek azaldığını ve Bartholomeos'nun son Patrik olabileceğini öne sürdü

Washington
00:00 - 30/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 30/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Son Patrik mi
Son Patrik mi

Fener Rum Patrikhanesi'nin geleceğini bir belgesel eşliğinde masaya yatıran CNN İnternational televizyonu yeni bir tartışma başlattı. "Bartholomeos son Patrik olabilir mi?" sorusunun gündeme getirildiği belgeselde Türkiye'de Rum Ortodoksların sayılarının giderek azaldığına dikkat çekilerek Bartholomeos'un son Patrik olabileceği iddia edildi. Buna gerekçe olarak Türkiye'nin Patrik olmak için vatandaşlığı şart koşması, ancak olası adayların çoğunun Türk vatandaşlığına sahip olmaması gösterildi. Belgeselde söz alan Bartholomeos ise son Patrik olduğuna inanmadığını söyledi: "Umutluyum. Yunanistan'dan gelip Türkiye'ye yerleşmek isteyen birçok genç var. Bu geçmişe göre ters bir akım."

NEDENLERDEN BİRİ HEYBELİADA

CNN International'ın İstanbul muhabiri Ivan Watson'ın hazırladığı ve Rumların görüşlerine yer verilen belgeselde, Türkiye'de yaşayan Rum azınlıkla ilgili tarihi gelişmeler anlatılırken Heybeliada Ruhban Okulu'nun kapalı olması nedeniyle, din adamı yetiştirilemediği de ifade edildi.



14 yıl önce