|

Soros’a Macar darbesi

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, yabancı ülke diploması veren yükseköğretim kurumlarının faaliyetlerini zorlaştıran yasayı onayladı. Düzenlemeyle “Turuncu Devrimleri”n arkasındaki Amerikalı spekülatör George Soros’un finanse ettiği Orta Avrupa Üniversitesi’nin (CEU) çalışmasının imkansız hale getirilmek istendiği belirtiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
George Soros
George Soros

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, son dönemde ulusal ve uluslararası alanda tepkilere neden olan yabancı ülke diploması veren yüksek öğretim kurumlarının faaliyetinin zorlaştırılması yönündeki yasayı onayladı. Yasaya göre, Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye bağlı olmayan yabancı üniversitelerin Macaristan’da faaliyet gösterebilmesi için söz konusu üniversitenin bağlı olduğu ülke ve Macar hükümeti arasında anlaşma imzalanması gerekecek.

Mecliste 4 Nisan’da kabul edilen yasa ile yabancı ülke diploması veren yükseköğretim kurumlarının faaliyeti zorlaştırılmıştı. Hükümetin düzenlemeyle Macar asıllı Amerikalı iş adamı George Soros’un finanse ettiği, ülkedeki en prestijli üniversitelerden Orta Avrupa Üniversitesinin çalışmasını imkansız hale getirmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

#Macaristan
#George Soros
7 yıl önce