|

Soros’u topa tuttu

Macaristan hükümeti, Yahudi asıllı ABD’li finans spekülatörü George Soros’un ülkeyi karıştırmaya hazırlandığını savundu. Eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton'ı eleştiren Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, çifti “patronları Soros’a” hizmet etmekle suçladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:34 - 20/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın Macaristan başbakanı Victor Orban'ı Putinleşmek ile suçlamasına Macaristan hükümetinden büyük tepki geldi. Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, Bill Clinton'ın sözlerini hedef alan açıklamasında, son zamanlarda Macar hükümeti karşıtı demeçlerin arkasında aslen Macar Yahudisi olan ABD'li milyarder George Soros'un olduğunu savundu. Bakan Lazar, finans spekülatörü George Soros'un, ABD'de Demokrat Parti üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu kaydetti.



SOROS ORBAN' A KARŞI


Lazar, ''George Soros, Demokrat Parti'nin etkili destekçilerinden birisi. Clinton çiftinin patronu kendi görüşlerini tanıtmak için her şeyi yapıyor. Önümüzdeki dönemlerde Soros en tehlikeli politikacı olarak görülen, siyasi rakibi Victor Orban hükümetine karşı aktif bir şekilde mücadele etmeye hazır.'' ifadelerini kullandı. Mültecilerin Avrupa'ya yerleştirilmesi konusuna Soros'un destek verdiğini savunan Lazar, ''ABD Başkanı Barack Obama, yakın geçmişte Avrupa için göçmenlik konusunun önemli olduğunu belirtmişti. Amerika'nın izlediği siyasete göre Avrupa'nın göçmenlere, Müslüman göçmenlere ihtiyacı var.'' şeklinde konuştu. Lazar ayrıca, Macaristan'ın sığınmacı konusunda izlediği politikanın bazı Avrupalı büyük güçlere ve ABD'nin düşüncesine ters olduğunu söyledi.





İNSAN KAÇAKÇILARINI DESTEKLİYOR


Eski ABD Başkanı Bill Clinton, geçtiğimiz günlerde Macaristan yönetimini eleştirerek, ''Polonya ve Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri ve Soğuk Savaş olmadan bugün özgür olamazdı. Şimdi demokrasinin karışık bir şey olduğunu savunup Putin benzeri bir yönetim istiyorlar.'' ifadelerini kullanmıştı. Macaristan Başkanı Victor Orban, Şubat ayında katıldığı bir radyo programında Sorosçu vakıfların ulus devletleri zayıflatacak, geleneksel Avrupa tarzını değiştirecek herşeyi desteklediğini belirtmişti. Orban, uluslararası insan kaçakçılığı ve mülteci akınının arkasında da yine Soros'un olduğunu savundu. Soros, Doğu Avrupa'daki ilk vakfı olan Avrupa Vakfı'nı 1984'de Macaristan'da kurmuştu.


#Macaristan hükümeti
#George Soros
#Hillary Clinton
#Bill Clinton
8 yıl önce