|

Sovyetler'e karşı cihadı kaçıranlar için yeni fırsat

Taliban Bakanı Hakkani, "ABD'ye karşı cihadın Sovyetler Birliği'ne karşı cihada katılamayanlar için iyi bir fırsat olacağını" söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 18:00 - 4/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Afganistan'ın büyük bölümünün denetimini elinde bulunduran Taliban yönetiminin sınırlardan sorumlu Bakanı Celaleddin Hakkani, "ABD'ye karşı cihadın Sovyetler Birliği'ne karşı cihada katılamayanlar için iyi bir fırsat olacağını" söyledi. Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgali sırasında komutan olan



Hakkani, Taliban'ın "Şeriat'ın Sesi" radyosuna yaptığı açıklamada, "Cihat yoluyla ülkemizi kurtarabildik ve şimdi yararlarını biliyoruz" dedi. ABD'nin Afganistan'a saldırması halinde yurtiçi ve dışındaki tüm Afganlara cihada katılma çağrısı yapan Hakkani, "Sovyetler'e karşı cihadı kaçıran Afganlar için bunun iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. ABD'nin kendi güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten Hakkani, "Güvenliklerini sağlayamadıklarında Müslümanları ve Usame Bin Ladin'i suçluyorlar. Bunlar bahane ve İslama karşı siyasetten başka bir şey değil. Allah her zaman mücahitlerden memnundur" ifadesini kullandı.



#Taliban Bakanı Hakkani
#ABD
#Sovyetler Birliği
#Cihad
#Afganistan
23 yıl önce