|

Soykırım suçuna müebbet

Kamboçya tarihinin bir dönemine damgasını vuran Kızıl Kmer rejiminin iki lideri, soykırımdan suçlu bulundu. Komünist Parti Genel Sekreter Yardımcısı Chea ve Komite Başkanı Samphan, ömür boyu hapse mahkum edildi

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:52 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kızıl Kmerler, nüfusun üçte birini oluşturan 1,7 milyon kadar insanı öldürmüştü
Kızıl Kmerler, nüfusun üçte birini oluşturan 1,7 milyon kadar insanı öldürmüştü

Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya’da 1975-1979 yılları arasında ülkeyi yöneten komünist Kızıl Kmerler rejiminin 2 eski lideri soykırım suçlamasıyla yargılandıkları davada hüküm giydi. Phnom Penh’de yapılan mahkemede, Pol Pot liderliğindeki Kamboçya Komünist Partisi’nin halen hayattaki en üst düzey yetkilileri, 92 yaşındaki Komünist Parti Genel Sekreter Yardımcısı Nuon Chea ve 87 yaşındaki Merkez Komitesi Başkanı Khieu Samphan, soykırım suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.



ÜLKENİN 3’TE 1’İ KATLEDİLDİ

Birleşmiş Milletler’in desteklediği mahkeme, Chea ile Samphan’ı Cham Müslümanları ve Vietnamlılara yapılan katliamlar nedeniyle cezalandırdı. Yıllardır yargılanan ikili, daha önce de insanlığa karşı suç işlemekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Kamboçya’yı 4 yıl boyunca yöneten Kızıl Kmerler, nüfusun üçte birini oluşturan 1,7 milyon kadar insanı öldürmüştü. Kurbanlardan bazıları aşırı çalıştırma, açlık veya işkenceden yaşamını yitirmişti.

#Kamboçya
#Pol Pot
#Katliam
5 yıl önce