|

Soykırımın 100. günü

İsrail, 7 Ekim’den bu yana ABD ve Avrupa’nın desteğiyle, tüm dünyanın gözleri önünde Filistinlilere soykırım uyguluyor. 100. gündeki saldırılarda 100’den fazla Filistinli öldü. 100 gündeki can kaybı ise 23 bin 968’e ulaştı. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, kitlesel ölümler, yıkımlar, yerinden edilmeler ve açlık nedeniyle “Gazze halkı için son 100 günün 100 yıl gibi hissedildiğini” söyledi.

04:00 - 15/01/2024 Pazartesi
Güncelleme: 02:52 - 15/01/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Terör devleti İsrail’in ABD ve Avrupa’nın desteğiyle Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım 100. gününe girerken, işgalci güç katliamlarına her gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'deki kitlesel ölümler, yıkımlar, yerinden edilmeler ve açlık nedeniyle "Gazze halkı için son 100 günün 100 yıl gibi hissedildiğini" belirtti. Terör devletinin saldırıların 100. gününde havadan ve karadan Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 100'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İşgalci gücün 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 125 artarak 23 bin 968'e, yaralı sayısı da 60 bin 582'ye yükseldi. Saldırılarda bugüne kadar 10 binden fazla çocuk katledilirken, 1,1 milyon çocuğun yaşadığı Gazze’de bu, toplam çocuk nüfusunun yüzde 1'inin öldürüldüğü anlamına geliyor. Ayrıca Filistin Kızılayı, Gazze'de her gün 180 kadının İsrail'in saldırıları ve işgali nedeniyle "tehlikeli" ve "insanlık dışı" koşullarda doğum yaptığını ve birçoğunun İsrail güçlerinin ambulansları engellemesi yüzünden hastanelere ulaşamadığını açıkladı. Öte yandan 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda, Gazze’deki 2,3 milyon kişiden 1,9 milyonu yerlerinden oldu. Bu insanların büyük bir kısmının güneydeki Refah kenti ve civarında sıkıştığı belirtiliyor.

İşgalciye kök söktürüyor

İşgalci İsrail ordusu, ABD ve Almanya baştan olmak üzere birçok ülkeden silahlarla desteklenmesine rağmen Filistinli direnişçilere karşı herhangi kayda değer bir başarı sağlamış değil. 100 gündür süren saldırılarına rağmen savaşın başındaki hedeflerin çok uzağında kalan terör devleti, sadece sivillere karşı yoğun bombardımanlarla katliamlar gerçekleştirebiliyor. Filistinli direnişçiler ise her gün İsrail askerlerine yeni saldırı videoları paylaşıyor. Son olarak İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci güce ait zırhlı araçlara düzenlenen saldırılara ait yeni görüntüler yayınladı. Direnişçilerin yine İsrail araçlarını ve askerlerini başarılı bir şekilde hedef aldığı görüldü. Terör devletinin, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 188’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 522 askeri öldürüldü.



#Filistin
#İsrail
#Soykırım
#Gazze
4 ay önce