|

Sözde Ermeni vekilden küstahça açıklamalar

Milletvekili Maksim Mirzoyan, Türkleri barbar ve medeniyetten uzak bir millet olarak nitelendirdi.

Cihan
00:00 - 24/07/2007 Salı
Güncelleme: 15:38 - 24/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Sözde Ermeni vekilden küstahça açıklamalar
Sözde Ermeni vekilden küstahça açıklamalar

Türkiye'deki 22 Temmuz seçim sonuçlarıyla ilgili yorum yapan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin sözde milletvekili Maksim Mirzoyan Türkleri barbar ve medeniyetten uzak bir millet olarak nitelendirdi.

Merkezi Moskova'da bulunan Regnum Haber Ajansı'na konuşan Mirzoyan, "Türkiye'de seçimi hangi parti kazanırsa kazansın, bu ülkenin Karabağ politikası değişmez". ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana Kemalist düşünce ile yönetildiğini öne süren Mirzoyan, Kemalizm'in "laik cihad"ın yeni bir versiyonu olduğunu iddia etti. Mirzoyan, " Türkiye'de ister tek parti iktidarı ister, koalisyon iktidarı kurulsun, Osmanlı torunları hiçbir zaman cihattan kopamazlar" diye konuştu. Türkleri barbar, uygarlıktan ve medeniyetten uzak millet olarak tanımlayan sözde Ermeni vekil," Türkler hala yabani içgüdülerini kaybetmediler. Bu nedenle medeniyetten uzaklar" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konusunda da düşüncelerini açıklayan Mirzoyan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini Avrupa için sakıncalı gördüğünü dile getirdi. Maksim Miryozan," Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması 500 yüzyıl Türk pençesi altında kıvranan Avrupa'nın, yeniden istilası demek" iddiasında bulundu.

Regnum Haber Ajansı haberlerinde Ermenistan yanlısı yayınlarıyla dikkat çekmektedir.



17 yıl önce