|

Sudan ordusundan 'darbe' iddialarına yanıt

Sudan ordusu, ülke yönetiminin çevresinde kenetlendiklerini bildirdi. Darbe söylentilerinin ardından Sudan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "ordunun ülke yönetimi çevresinde kenetlendiği" vurgulandı ve halkın kazanımları, güvenliği, malı ve canını koruma konusunda kararlı olunduğu kaydedildi.

Yeni Şafak
22:56 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 23:02 - 23/12/2018 Pazar
AA
Sudan'daki protestolar sırasında 22 kişi hayatını kaybetti
Sudan'daki protestolar sırasında 22 kişi hayatını kaybetti

Sudan ordusu, ülkede patlak veren gösteriler nedeniyle ülke yönetimi çevresinde kenetlendiklerini ifade etti.

Darbe söylentilerinin ardından Sudan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "ordunun ülke yönetimi çevresinde kenetlendiği" vurgulandı ve halkın kazanımları, güvenliği, malı ve canını koruma konusunda kararlı olunduğu kaydedildi.

Silahlı kuvvetler, polis, acil destek ve istihbaratın tek ve uyumlu bir sistemde hareket ettiği belirtilen açıklamada, ordunun Savunma Bakanlığınca ülkedeki güncel olaylar hakkında kapsamlı şekilde bilgilendirildiği kaydedildi.

Sudan'da aniden patlak veren gösteriler

Atbara ve Port Sudan gibi kentlerde 19 Aralık Çarşamba günü başlayan ve perşembe günü başkent Hartum'a sıçrayan gösterilerde eylemciler, doların aşırı yükselmesi nedeniyle ekmek, yakıt, tüp gibi ürünlerde aşırı fiyat artışını ve ekonomik krizi protesto ediyor.

  • Dün Eğitim Bakanlığının talimatıyla başkent Hartum'da pazar gününden başlamak üzere tüm okullarda eğitime "süresiz" ara verilmişti.
Devlet televizyonu, çarşamba gününden bu yana yaşanan olaylarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Sudanlı muhalif lider Sadık el-Mehdi ise gösterilerde
22 kişinin hayatını kaybettiğini
söylemişti.

Gösteriler nedeniyle Beyaz Nil, Dangola, Gadarif, Kuzey Kordofan ve Atbara kentlerinde olağanüstü hal ilan edilmişti.

#Ordu
#Ömer el-Beşir
#Sudan
5 yıl önce