|

Sudan'da kritik dava

Sudan'da bir oyuncak ayıya "Muhammed" adını verdiği için Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan İngiliz öğretmenin davası başlarken, Sudan'dan "sağduyu" beklediklerini bildirdi.

Aa
00:00 - 29/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 29/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Sudan'da kritik dava
Sudan'da kritik dava

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Sudan'da bir oyuncak ayıya "Muhammed" adını verdiği için Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan İngiliz öğretmenin davası başlarken, Sudan'dan "sağduyu" beklediklerini bildirdi. Miliband, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu olayın bir cürüm değil, "masum bir yanlış anlama" olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Miliband, İngiliz diplomatların, İngiliz öğretmen Gillian Gibbons'ı, kendisine verilebilecek kırbaç gibi cezadan kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Gibbons, bazı öğrencilerin velilerinin, öğretmenin bir oyuncak ayıya Hz. Muhammed'in adını verdiği yönünde şikayette bulunmaları üzerine tutuklanmıştı.

Bu arada, "dini nefreti körüklemek" ile suçlanan Gibbons, bugün başkent Hartum'da mahkemeye çıkarıldı. Gibbons, suçlu bulunması halinde 40 kırbaç cezası, 6 ay hapis cezası veya para cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

16 yıl önce