|

Sudan'daki protestolarda ölü sayı artıyor

Sudan'da kötü yaşam koşulları protestoları büyüdü, hükümet binaları ateşe verildi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesinde yaşamını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Yeni Şafak
10:26 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 11:46 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sudan'da halk hükümeti protesto ediyor
Sudan'da halk hükümeti protesto ediyor

Nil Nehri eyaletine bağlı Atbara kentinde Çarşamba günü yüzlerce kişi kötü yaşam koşullarını protesto etti. Olayların kışkırtılmasıyla hükümet binaları ateşe verildi, şehirde OHAL ilan edildi.

Başka şehirlere de sıçrayan gösterilerin en şiddetli yaşandığı yerler arasında Atbara, Hartum ve El-Gadarif kentleri olduğu bildirildi.

  • Nil Nehri Eyalet Valisi Hatem al-Wassilah, "Bugün, Atbara şehrinde iktidar partisinin genel merkezi, yerel yönetim merkezi ve bir akaryakıt istasyonu yakıldı” dedi.

Yerel basında gösterilerde iktidardaki Ulusal Kongre Partisinin kentteki merkezinin ateşe verildiği haberlerine yer verilirken, olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.Basında ayrıca ülkenin doğusundaki Port Sudan kentinde de benzer gösterilerin düzenlendiği ve polisin göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı belirtildi.


İktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nde basın sorumlusu İbrahim es-Sıddık da Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Her vatandaş, görüşünü barışçıl bir şekilde ifade etme hakkına sahiptir, ancak Atbara kentinde yaşananlar barışçılık mefhumuyla bağdaşmıyor." ifadesini kullandı.



#Sudan
#Hartum
#El-Gadarif
5 yıl önce