|

Sudan’dan siyasi rüşvete ret

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, “Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için bize İsrail ile ilişkileri normalleştirme tavsiyesinde bulunanlar oldu, ama biz diyoruz ki: Rızık kimsenin değil Allah’ın elindedir” dedi. El Beşir isim vermese de aracı ülkelerin S. Arabistan ve BAE olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde de Milli Kongre Partisi Lideri Muhammed Mustafa, Türkiye ve Katar ile ilişkileri kesme karşılığında para teklif edildiğini açıklamıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:59 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ömer el-Beşir
Ömer el-Beşir

19 Aralık 2018’de başlayan protesto gösterilerinin hedefindeki Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, kendisine yapılan “İsrail ile ilişkileri normalleştirme” tavsiyesini geri çevirdiğini açıkladı.

Başkent Hartum’daki konukevinde sufi tarikat liderleriyle bir araya gelen Beşir, “Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için bize İsrail’le ilişkileri normalleştirme tavsiyesinde bulunanlar oldu ama biz diyoruz ki rızık kimsenin değil Allah’ın elindedir” ifadesini kullandı ancak bu nasihati kimin verdiğine değinmedi.

  • Geçen hafta da, Sudan Milli Kongre Partisi Lideri ve Sudan Meclisi Dış İlişkiler Heyeti Başkanı Muhammed Mustafa yaptığı bir açıklamayla, adını vermediği bir ülkenin, Sudan’ın Türkiye ve Katar ile ilişkileri kesmesi karşılığında, maddi yardım teklif ettiğini açıklamıştı. Adı açıklanmasa da Sudan’a teklif götüren ülkelerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğu yorumlanıyor.
#Sudan
#BAE
#Suudi Arabistan
#İsrail
#Ömer el Beşir
5 yıl önce