|

SUK kongresinden özeleştiri

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasit Seyda, Konsey'in son zamanlarda ''ağır eleştirilere maruz kaldığını bunların  kısmının haklı bir kısmının itham edici'' olduğunu belirtti. 

Aa
00:00 - 5/11/2012 Pazartesi
Güncelleme: 07:47 - 5/11/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Katar'ın başkenti Doha'da yapılan ve iki gün sürmesi planlanan SUK Kongresi'nin ilk gününde basın mensuplarına dağıttığı bildiride Seyda, öz eleştiride bulundu.

SUK'un yoğun eleştirilere maruz kaldığını kaydeden Seyda, bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

''Konseyin şartlarla uyumlu hareket edemediği, aciz kaldığı, doğru zamanda doğru kararı alamadığı söylendi. Konsey kaos içinde olmakla beceriksizlikle suçlandı. Bu eleştirilerin bir kısmı haklı olmakla birlikte bir kısmı ön yargılı ve itham edicidir. Eleştiri, yönelten kesimin yeri ve konumuna göre değişir.''

SUK Kongresi'nin ilk gününde katılımcılar, kapalı oturumlarda konseyin geçmiş dönem performansını ve gelecekteki vizyonunu tartıştı. Kongre'de yeni başkan ve yönetim kurulu seçilmesi ve üye sayısının 220'den 400'e çıkarılarak, şimdikinden daha geniş bir temsil gücü oluşturulması hedefleniyor. 

Öte yandan İdlib'den kongreye katılmak için gelen iç muhalefet temsilcilerinden Muhammed Dugeym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Buraya iç muhalefetin sesini dış muhalefete duyurmak için geldik.  Suriyede insanlık dramı yaşanıyor, acil ihtiyaçlarımız var. İnsanlar sürekli ölüyor, bu konuda ne yapılabilir onu konuşmaya geldik''  diye konuştu

11 yıl önce