|

Suriye büyükelçisini sınırdışı edelim

Beyrutta meydana gelen bombalı saldırı hakkında açıklama yapan Lübnan Güçleri Partisi'nin lideri Semir Caca ülkedeki Suriye büyükelçisinin de sınırdışı edilmesini istedi.

Aa
00:00 - 20/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:45 - 20/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye büyükelçisini sınırdışı edelim
Suriye büyükelçisini sınırdışı edelim

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İç Güvenlik Birimi İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Visam el-Hasan'ın da hayatını kaybettiği bombalı saldırının yankıları devam ediyor. 

Ülkede muhalefetin önde gelen isimlerinden Lübnan Güçleri Partisi'nin lideri Semir Caca, Necip Mikati başbakanlığındaki hükümetin derhal istifa etmesi çağrısında bulunurken, ülkedeki Suriye büyükelçisinin de sınırdışı edilmesini istedi.

Partisinin yönetim kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Caca, Lübnan hükümetinin varlık sebebinin ülkede istikrarın sağlanması olduğunu ancak son saldırıyla bu beklentilerin bütünüyle boşa çıktığını belirtti.

Hükümetin görevine devam etmesi için hiçbir mazereti kalmadığını savunan Caca, Arap ülkeleri ve uluslararası toplumu da Mikati hükümetini korumaya son vermeye çağırdı.

Saldırıdan sorumlu tuttuğu Suriye'ye karşı kararlı adımlar atılması çağrısında da bulunan Caca, bu çerçevede Suriye büyükelçisinin sınırdışı edilmesini, Şam yönetimiyle bütün ikili anlaşmaların iptal edilmesini istedi.

Saldırıda ''dış güç'' iddiası

İttihad Partisi Başkanı Abdurrahim Murad ise saldırının arkasında dış güçler olduğunu ileri sürdü. 

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Murad, ''Suikastten Lübnan'ı karıştırmak, istikrarını bozmak isteyen İsrail faydalanacaktır. ABD de olayın dışında değil. Suriye'deki komplolarının sonuçsuz kalması nedeniyle başka formüller arıyor. Dolayısıyla Visam Hasan'ın sahip olduğu güvenlik bilgilerini ortadan kaldırmak istiyor olabilir'' dedi. 

Murad, bazı kesimlerin patlamayla ilgili hemen suçlamalarda bulunmalarını da eleştirerek, ''Gerçek suçlu ipuçlarını yok etmeye çalışır'' diye konuştu. 

Saldırının büyük bir istihbarat operasyonu olduğunu iddia eden Murad, hükümetin düşürülmesi çağrısında bulunanların bu  operasyonla yıkım projesini başlattıklarını ileri sürdü. 

Murad, saldırının faillerine verilecek cezanın yargıya bırakılması gerektiğini dile getirerek, Suriye'deki, ''Ateşten top''un Lübnan sahasına atılmaması dileğinde de bulundu. 


12 yıl önce