|

Suriye halkı, kendi geleceğini kendisi belirlemeli

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, "Suriye halkı, kendi geleceğini kendisi belirlemelidir'' dedi.

İha
00:00 - 22/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:12 - 22/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye halkı, kendi geleceğini kendisi belirlemeli
Suriye halkı, kendi geleceğini kendisi belirlemeli

Palandöken Kayak Merkezi''ndeki Palan Otel'de İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, İran ve Türkiye''nin iki güçlü kardeş ülke konumunda olduğunu belirtti. İki ülkenin birbirine olan ilgisinin oldukça fazla olduğunu, bunun da tarihten kaynaklandığını kaydeden Ramin Mihmanperest, ''İki komşu ülkeyiz. İki komşu ülkenin ilişkileri çok iyi ilişkiler ve stratejik ilişkilerdir. Bölgemize hakim olan hassas şartlar içerisinde iki ülke arasındaki görüşmeler önem teşkil etmektedir. Bölgesel krizlerin çözümü için iki ülke arasındaki yetkililerin birbirleriyle görüşmeleri gerekir. Bu konuda medyanın üzerine önemli görevler düşmektedir. Ümidim, iki ülke arasında medya sayesinde görüşme dayanağı oluşmasıdır'' diye konuştu.

SURİYE DEĞERLENDİRMESİ

Suriye'de yaşanan iç çatışmalara değinen Mihmanperest, "Bölgede güvenliğin sağlanması için muhaliflerin eline silah verilmemesi gerekir. Önce içerideki sorun çözülmeli ve daha sonra seçime doğru gidilmelidir. Eğer ABD, bu bölgeye müdahale ederse farklı durumlar ortaya çıkabilir'' dedi. ''Suriye halkı, kendi geleceğini kendisi belirlemelidir" diyen Mihmanperest, "Suriye''deki olayların durması için ulusal görüşmeler başlamalı, temsilcilerin görüşleri ortaya konulmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Mihmanperest, Suriye halkına insani yardım gönderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

11 yıl önce