|

Suriye'de kaçırılan 2 İspanyol gazeteci serbest

Suriye'de kaçırılan 2 İspanyol gazetecinin serbest bırakıldığı ve Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

Aa
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 15:02 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Suriye'de kaçırılan 2 İspanyol gazeteci serbest
Suriye'de kaçırılan 2 İspanyol gazeteci serbest

Bir süre önce Suriye'de kaçırılan 2 İspanyol gazetecinin dün serbest bırakıldığı belirtildi. Şanlıurfa'nın Akçakale sınırından Türkiye'ye giren gazetecilerin burada askeri yetkililer tarafından teslim alındığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da sağlık kontrolünden geçirilen gazetecilerin işlemlerin ardından ülkelerine döneceği kaydedildi.

El Mundo gazetesi

İspanya'nın El Mundo gazetesinin Ortadoğu temsilcisi Javier Espinosa ile serbest fotoğrafçı Ricardo Garcia Vilanova, Suriye'de kaçırıldıktan yaklaşık 6 aydan sonra serbest bırakıldı.

El Mundo gazetesi, 16 Eylül 2013 tarihinde Suriye'de kaçırılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan iki İspanyol gazetecinin gece yarısı serbest bırakılıp Türkiye tarafına geçtiklerini bildirdi.

Gazetenin internet sitesinde verilen bilgide, dün gece yerel saat ile 21.27'de gazete editörlüğüne "Ben Espinosa. Bu telefonu not et ve beni ara. Çok fazla konuşamam" şeklinde bir mesaj geldiği ve yapılan telefon konuşmasından sonra iki gazetecinin de sağlık durumlarının iyi olduğunun öğrenildiği kaydedildi. İki İspanyol gazetecinin Suriye sınırına yakın bir yerden Türk askerleri tarafından alındığı belirtildi.

İspanya Savunma Bakanlığı kaynakları da İspanyol haber ajansı EFE'ye yaptıkları açıklamada, iki gazeteciyi almak için Silahlı Kuvvetlere ait Falcon 900 tipi bir uçağın Türkiye'ye hareket ettiğini ve akşam saatlerinde gazetecilerin Madrid'e getirileceklerini duyurdu.

10 yıl önce