|

Suriyeli gazeteci serbest bırakıldı

Suriye Düşünce Özgürlüğü ve Medya Merkezi Başkanı Derviş, üç yıldan fazla süren tutukluluğun ardından serbest bırakıldı

Yeni Şafak
22:19 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:50 - 10/08/2015 Pazartesi
AA

Suriye'nin önde gelen insan hakları aktivisti, gazeteci Mazen Derviş'in 3 yıldan fazla süren tutukluluğun ardından serbest bırakıldığı bildirildi.



Aynı zamanda Suriye Düşünce Özgürlüğü ve Medya Merkezi Başkanı olan Derviş'in yakınlarından alınan bilgiye göre, Suriye rejimi Derviş'i salıvermeden önce duruşmalarını 24 kez erteledi. En son duruşmasının 31 Ağustos'ta olduğu ancak rejimin mahkemeden önce Derviş'i serbest bıraktığı kaydedildi.



Derviş, "Terör eylemlerine destek", "Ülkenin iç meselelerini körüklemek", "Uluslararası örgütlerin, Suriye rejimini kınaması için çalışmak" gibi suçlamalardan yargılanıyordu.



Serbest bırakılmasının ardından Derviş hakkındaki suçlamaların düşürülüp, düşürülmediğine dair henüz bir bilgiye ulaşılamadı.



Derviş (41), 16 Şubat 2012'de başkent Şam'da başkanı olduğu Suriye Düşünce Özgürlüğü ve Medya Merkezi'nde gözaltına alınmıştı.



Hapiste bulunduğu sırada birçok uluslararası ödüle layık görülen Derviş'e en son Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından, 3 Nisan 2015'te Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü ödülü verilmişti.

#Suriye
#Mazen Derviş
#UNESCO
9 yıl önce